به گزارش شمانیوز، اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در جمع خبرنگاران درباره رویکرد ومعادن در حوزه سرمایهگذاری و توسعه، گفت: این شرکت در گذشته به عنوان یک نهاد مالی بوده است و به تازگی در حوزه سرمایهگذاری و توسعه ورود کرده است. مقایسه ومعادن در این زمینه با شرکتهای بزرگی همچون فولاد مبارکه، گلگهر و مس شاید مقایسه معالفارق باشد، چرا که این شرکتها دارای یک ساختار و قدمت تجربی در معاونت فراتوسعه خود دارند. این در حالی است که شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن به عنوان یک طفل یکساله گام در کسب تجربه برای اجرای پروژهها میگذارد.
وی درباره شرایط و رویکرد اجرای پروژههای این شرکت، اظهار داشت: شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در سال گذشته مبلغ 391 میلیون دلار سود حاصلشده از محل عملیاتهای اجرایی به دست آورد. هدفگذاری این مجموعه این است که تا پایان سال 1406 با برنامهریزیهای صورت گرفته این میزان سود به بیش از یک میلیارد دلار برسد.
سعدمحمدی، درباره چگونگی دستیابی افزایش سود از 391 میلیون دلار در حال حاضر به یک میلیارد دلار طی 4 سال آینده، بیان کرد: برای هر طرحی که تبدیل به کار عملیاتی و تولیدی میشود، برنامهریزیهایی در میزان تاثیرپذیری طرحها در شرایط مختلف برای تحقق این میزان افزایش انجام شده است.
وی تصریح کرد: میزان سود خالص شرکت در 5 سال اخیر روندی رو به رشد نشان میدهد. بیشترین سود سنواتی ومعادن در سال 1401 بیش از 13 هزار و 800 میلیارد تومان نسبت به دورههای قبل از آن حاصل شد. سود تلفیقی شرکت توسعه معادن و فلزات در سال گذشته بالغ بر 17 هزار میلیارد تومان بوده است.
مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات، افزود: این اعداد و ارقام بیانگر نگاه مجموعه در ایجاد روندی روبه رشد میباشد. میزان ارزش سهم (NAV) ومعادن به شاخص 9441 ارتقاء پیدا کرده است.
سعدمحمدی ادامه داد: روند افزایش سرمایه شرکت از 25 اسفند 1400 تا 1 خرداد 1401، به 19 هزار و 242 میلیارد تومان رسیده است. شرکت برنامه دارد تا سرمایه خود را به 30 هزار میلیارد تومان افزایش دهد. 95 درصد شرکتهای تابعه بورسی و شفاف هستند و 5 درصد باقی نیز فرآیند بورسی شدن را طی میکند. شرکت بیشتر در حوزه کانه های فلزی و فلزات اساسی سرمایه گذاری می کند. 65 درصد سرمایه گذاری های شرکت در این حوزه است.
مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات افزود: شرکت توسعه معادن و فلزات در حال اجرای 7 طرح پیشران اقتصادی با سرمایه گذاری نزدیک به 3 میلیارد دلار است. طرح فولاد کردستان یکی از طرح های پیشران است که شامل 4.7 میلیون تن آهن اسفنجی و 2.5 میلیون تن فولاد است. این طرح از تکنولوژی تین اسلب استفاده می کند که مصرف انرژی آن کمتر است و برای تولید ورق های عریض استفاده می شود.
وی اظهار داشت: در صبانور، شرکت توسعه معادن و فلزات دو طرح گندله سازی و کنسانتره سازی را در دست اجرا دارد. ظرفیت تولید گندله سازی یک میلیون تن و ظرفیت تولید کنسانتره سازی 2 میلیون تن است. نیروگاه سمنان اولین طرح پیشران اقتصادی است که به بهره برداری رسیده است. این نیروگاه 360 مگاوات ظرفیت تولید برق دارد و در طول 12 ماه در سال 1401 ساخته شده است. شرکت توسعه معادن و فلزات در حال ساخت دو نیروگاه بخار با ظرفیت مجموع 360 مگاوات است.
وی ادامه داد: کارخانه آهن اسفنجی اردبیل بیش از 40 درصد پیشرفت کرده است. طرح مس جانجا در سیستان و بلوچستان شامل یک کارخانه کنسانتره 150 هزار تنی میشود. این طرح با سرمایه گذاری 400 میلیون دلاری در حال اجرا است. شرکت توسعه معادن و فلزات در نقاط محروم کشور مانند الشتر سرمایه گذاری کرده است. شرکت توسعه معادن و فلزات در سرمد سه طرح بزرگ آهن اسفنجی، فولاد و کلاف در دست اجرا دارد.
سعدمحمدی ادامه داد: عیار مس در معادن شرکت ملی مانند سرچشمه، خاتون آباد و سونگون حدود 65 درصد است، اما در معدن جانجا عیار مس حدود 26 درصد است. این امر سبب افزایش دانش کشور در زمینه اکتشاف و استخراج مس خواهد شد. در معدن جانجا طراحی و اکتشاف مجدد شده است و 15 دستگاه تراک 100 تنی برای آن تهیه شده است.
مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات مطرح کرد: تامین ارز مستقیم برای شرکت دشوار است و مسیر طولانی تری را طی می کند. شرکت برای اجرای طرح های خود نیاز به تأمین بیش از 1.2 میلیارد یورو ارز دارد.
وی درباره اکتشاف سنگ آهن تکمیل کرد: سال گذشته 80 میلیون تن ذخیره سنگ آهن جدید اکتشاف شد. امسال در هشت ماه گذشته 100 میلیون تن اکتشاف شد. در مجموع، در یک سال و 8 ماهه گذشته 180 میلیون تن سنگ آهن اکتشاف شده است که این رقم تا پایان سال افزایش خواهد یافت. منطقه غرب این اکتشافات میتواند بسیار مهم باشد. با توجه به توسعه فولاد ارزش برجای 180 میلیون تن سنگ آهن اکتشافی 640 میلیون دلار است. دارایی خوبی وارد مجموعه و سیستم میشود که ادامه دار خواهد بود. حاصل مطالعات صورت گرفته آینده خوبی پیش روی اکتشافات است.
0 دیدگاه