کلم پلو یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که در در شهرهای مختلف با مواد متنوعی طبخ میشود، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلم پلو شیرازی در ادامه با ما همراه باشید.
طرز تهیه کلم پلو شیرازی
مرحله اول
برای تهیه کلم پلوی مجلسی ابتدا برنج را نسبت به نوع آن حدود 30 دقیقه تا چند ساعت در آب و نمک میخیسانیم. توجه داشته باشید که زمان خیساندن برنج بستگی به تازگی برنج دارد و هر چقدر برنج تازهتر باشد، نیاز به خیساندن کمتری دارد.
مرحله دوم
در این مرحله یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب میریزیمف سپس تابه را روی حرارت قرار داده و پیاز را تفت میدهیم تا طلایی شود، سپس پیاز را از داخل تابه خارج میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله کلم برگ را با دقت میشوییم، سپس به صورت خلالی ریز و یکدست خرد میکنیم. در ادامه مقداری روغن در تابهای که پیاز را سرخ کرده بودیم میریزیم و کلمهای خرد شده را به تابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
مرحله چهارم
برای گرفتن بوی کلم مقداری زردچوبه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا با کلم ترکیب شود. حرارت زیر تابه را کم میکنیم و درب تابه را چند دقیقه میگذاریم تا کلمها آب بیندازند و نرم شوند، سپس نمک و آب لیمو ترش را اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
در ادامه سبزی را خرد کرده و به همراه پیاز داغ که در مرحله اول درست کردیم به تابه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا مواد با هم ترکیب شوند، سپس تابه را از روی حرارت بر میداریم و کنار میگذاریم و به سراغ درست کردن برنج میرویم.
مرحله ششم
برای آماده کردن برنج ابتدا یک قابلمه را نیمه پر از آب میکنیم و مقداری نمک و زردچوبه به آب اضافه میکنیم، سپس روی حرارت قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد برنج خیس کرده را داخل قابلمه میریزیم.
مرحله هفتم
زمانی که اطراف دانههای برنج کاملا نرم و مغز برنج سفت بود، باید آنرا آبکشی کنیم. حالا قابلمهای که برای پخت کلم پلو در نظر گرفته ایم روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن کف آن میریزیم، سپس ته دیگ را به انتخاب خود سیب زمینی یا نان لواش قرار میدهیم.
مرحله هشتم
حالا یک لایه نازک از برنج روی ته دیگ میریزیم و روی آن را کمی از مخلوط کلم سرخ شده میریزیم و به همین ترتیب تمام برنج و کلم سرخ شده را به صورت لایه به لایه داخل قابلمه میریزیم و لایه آخر حتما باید برنج ساده باشد.
مرحله نهم
حالا روی درب قابلمه دم کنی قرار میدهیم و اجازه میدهیم برنج به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در حین دم کشیدن برنج کوفتههای قلقلی را درست میکنیم. پیاز باقیمانده را با رنده ریز رنده میکنیم و آبش را با فشار دست میگیریم.
مرحله دهم
حالا پیاز آب گرفته را به همراه گوشت چرخ کرده ترکیب میکنیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه میکنیم و به مدت 15 دقیقه ورز میدهیم تا مایه کوفته قلقلی منسجم شود. اگر مایه شل بود میتوانید کمی آرد اضافه کنید تا منسجم شود.
مرحله یازدهم
وقتی مایه کوفته قلقلی آماده شد، آنرا به مدت 20 تا 30 دقیقه در یخچال قرار میدهیم. پس از گذشت این زمان از یخچال خارج میکنیم و به شکل کوفتههای ریز شکل میدهیم و در روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم تا برنج دم بکشد.
مرحله دوازدهم
پس از اینکه برنج دم کشید و به طور کامل آماده شد، آنرا به آرامی داخل قابلمه مخلوط میکنیم تا کلم و برنج یکدست شوند، سپس در دیس میکشیم. برای تزیین کلم پلو هم از کوفتههای قلقلی به سلیقه خود استفاده میکنیم.
0 دیدگاه