شامی رودباری، غذای اصیل ایرانی، بسیار لذیذ و خوشمزه است که طعمی نزدیک به کتلت دارد و در شهرهای مختلف با رسپیهای خاص درست میشود.
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت چرخ کرده 400 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
جعفری تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
نعنا تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
آب جوش 1 و نیم لیوان
پیاز متوسط 1 عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
آب نارنج 5 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و آب گرفته خوب ورز میدهیم.
جعفری و نعنا خرد شده را هم به مواد اضافه میکنیم.
حالا نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم.
سپس خوب ورز میدهیم تا مواد ترکیب شده و گوشت منسجم شود.
مقداری از مایه شامی بر میداریم و در دست به شکل دلخواه فرم میدهیم و درون تابه قرار میدهیم و دو طرف آن را سرخ میکنیم.
برای سس شامی هم پیاز را با دندانههای درشت رنده، رنده میکنیم و تفت میدهیم تا پیاز کاراملی شود.
حالا رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه میکنیم و به تفت دادن ادامه میدهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و رنگ باز کند. در ادامه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به رب گوجه فرنگی اضافه میکنیم.
در ادامه آب جوش را به سس اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم، سپس درب تابه را میبندیم و اجازه میدهیم سس جوش بیاید.
در مرحله آخر شامیها را در سس مخصوص میریزیم و اجازه میدهیم با شعله کم 40 دقیقه بپزد و مزه بگید. این غذای اصیل ایرانی نوش جانتان.
0 دیدگاه