دمپختک از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که با مواد اولیه ویژه برنج تهیه میشود و بسیاری از ایرانیان دمپختک را در قالبهای مختلف (مانند دمپختک باقالی، دمپختک سیب زمینی، دمپختک نیمرو) درست میکنند.
مواد لازم تهیه دمی باقالی
برنج 4 پیمانه
باقلای زرد 2 پیمانه
زردچوبه 2 قاشق غذاخوری
پیاز 2 عدد
نمک و فلفل و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه دمپختک یا دمی باقالی
1- برای تهیه دمپختک ابتدا پیازها را پوست میگیریم، میشوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد میکنیم.
2- تابهای را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و روغن داخل آن میریزیم و اجازه میدهیم تا روغن کمی داغ شود و بعد پیازها را داخل تابه میریزیم و تفت میدهیم.
3- پیازها که سبک و نرم شدند، مجددا آنها را تفت میدهیم و صبر میکنیم تا سرخ و طلایی شوند و کمی زردچوبه در آخر سرخ شدن روی پیازها میریزیم.
4- باقلاهای خشک شده را نیز داخل تابه میریزیم و با پیازها تفت میدهیم. 3 الی 4 لیوان آب به مواد اضافه میکنیم و در تابه را میگذاریم و اجازه میدهیم تا باقلاها نیمپز شوند. پس از نیمپز شدن (دقت کنید که آب باقلاها بیشتر از یک بند انگشت نباشد) کمی نمک و فلفل سیاه داخل تابه میریزیم.
5- سپس برنج شسته شده را به مواد داخل تابه اضافه میکنیم. حرارت را کمی زیاد میکنیم تا آب داخل تابه تبخیر شود و بعد روغن را میریزیم.
6- حرارت را کم و برنج را دم میکنیم و اجازه میدهیم خوب پخته شود. دمپختک ما بعد از 30 الی 40 دقیقه آماده نوش جان کردن است.
0 دیدگاه