طرز تهیه بامیه ترکی؛ شیرینی خوشمزه سفره افطار

بامیه ترکی یکی از انواع بامیه است که شباهت زیادی به بامیه ایرانی دارد با این تفاوت که به صورت مارپیچ و تکه‌های بزرگ تهیه می‌شود و از بامیه ایرانی تردتر است. در ادامه این مطلب طرز تهیه بامیه ترکی همراه با آموزش شربت بار و ارائه نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه این شیرینی خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
طرز تهیه بامیه ترکی؛ شیرینی خوشمزه سفره افطار

 یکی از شیرینی‌های سنتی و پرطرفدار ماه رمضان بامیه است که پای ثابت سفره‌های افطار محسوب می‌شود. قدمت بامیه و پیدایش آن در ماه رمضان به زمان ناصرالدین شاه قاجار برمی‌گردد. این شیرینی به اندازه‌ای محبوب بود که آن را به عنوان هدیه نزد شاه می‌آوردند.

 

 

دیگران چه می خوانند:

می‌توان گفت یکی از دلایلی که این شیرینی بیشتر در ماه رمضان خریداری و میل می‌شود، شیرینی و شربت آن است؛ زیرا برای روزه دارانی که ساعت‌های طولانی تا افطار را گذرانده‌اند، هیچ چیز مانند یک ماده غذایی شیرین نمی‌تواند کمبود انرژی و قند خون پایین را جبران کند.

بامیه ترکی یکی از انواع بامیه است که شباهت زیادی به بامیه ایرانی دارد با این تفاوت که به صورت مارپیچ و تکه‌های بزرگ تهیه می‌شود و از بامیه ایرانی تردتر است. در ادامه این مطلب طرز تهیه بامیه ترکی همراه با آموزش شربت بار و ارائه نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه این شیرینی خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه بامیه ترکی

آرد سمولینا: 500 گرم
آرد سفید قنادی: نصف لیوان
آب: 1 لیوان
شیر: 1 لیوان
شکر: 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع: نصف لیوان
بکینگ پودر: 10 گرم
روغن مایع برای سرخ کردن: به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه شربت بار

شکر: دو لیوان
آب: یک لیوان
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
گلاب: یک قاشق غذاخوری
گلوکز: دو قاشق غذاخوری سر پر
زعفران دم کرده: دو قاشق غذاخوری
وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری

بامیه ترکی

1 ـ قبل از شروع کار بهتر است آرد سمولینا را داخل دستگاه میکسر یا آسیاب بریزید و دو دقیقه بزنید تا یکدست شود.

2 ـ در مرحله بعد آرد سمولینا، آرد گندم، روغن مایع، شکر، شیر، بکینگ پودر و آب را داخل یک کاسه مناسب بریزید و با همزن دستی خوب بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند و حالت خمیری پیدا کند و از قاشق پایین نریزد. روی ظرف را بپوشانید و اجازه بدهید خمیر نیم ساعت داخل محیط آشپزخانه استراحت کند.

3 ـ در مرحله بعد خمیر را داخل قیف بریزید و ماسوره مناسب را بگذارید. می‌توانید از لوازم قنادی ماسوره مخصوص بامیه را تهیه کنید. بامیه ترکی معمولا باریکتر از بامیه‌های سنتی ایران است و به صورت مارپیچ یا دایره ای‌است. داخل ماهی تابه روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید. حالا بامیه‌ها را با قیف داخل روغن ماسوره کنید و انتهای بامیه را با قیچی ببرید تا از قیف جدا شود. میزان روغن باید به اندازه‌ای باشد که روی بامیه‌ها را بگیرد. حرارت اجاق گاز نباید خیلی زیاد باشد. اجازه بدهید بامیه‌ها با حرارت ملایم کم کم سرخ و طلایی و ترد شوند؛ سپس آن‌ها را از روغن خارج کنید و داخل شربت بار سرد بگذارید و چند ثانیه بعد از شربت خارج کنید، نوش جان.

طرز تهیه شربت بار

شربت بار

دو لیوان شکر را با یک لیوان آب مخلوط کنید و بگذارید روی شعله اجاق گاز تا با شعله کم جوش بیاید. شربت باید حدود بیست دقیقه جوش ریز بخورد. در این دمت اصلاً شربت را هم نزنید. بعد یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری گلاب و دو قاشق سر پر گلوکز را به شربت اضافه کنید و اصلاً هم نزنید. بگذارید شربت با شعله کم پانزده دقیقه دیگر بجوشد. هرازگاهی با یک فرچه خیس دور قابلمه و لبه شربت را تمیز کنید. در آخر وانیل و زعفران را اضافه کنید. زمان آماده‌سازی این شربت بین 35 تا 40 دقیقه است و جوشاندن آن نباید بیشتر از این زمان طول بکشد.

طرز تهیه بامیه ترکی؛ شیرینی خوشمزه سفره افطار

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟