پلوهای مخلوط در سفره غذای ایرانیها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، سبزی پلو، شیرین پلو، مرصع پلو و... از انواع پلوهای مخلوطی هستند که در مهمانیها طرفداران خاص خود را دارند. پلو با تن ماهی یکی از انواع پلوهای مخلوط است که برای تهیه آن از ترکیب برنج و شوید با تن ماهی و پیاز داغ استفاده میشود که بسیار خوشمزه است.
این غذا طرز تهیه بسیار آسانی دارد و میتوانید با صرف زمان کم و مواد اولیه در دسترس این غذای خوشمزه را برای اعضای خانواده تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه پلو با تن ماهی همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه پلو با تن ماهی
برنج: 3 پیمانه
تن ماهی: 1 قوطی
پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری
سیر: 3 حبه
شوید خشک: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره: به میزان لازم
طرز تهیه پلو با تن ماهی
1 ـ برای شروع کار ابتدا تن ماهی را به مدت بیست دقیقه بجوشانید؛ سپس درب قوطی را باز کنید و تن ماهی را با روغنش داخل ماهی تابه بریزید. ماهی تابه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و ماهی را کمی تفت بدهید؛ سپس پیاز داغ آماده را همراه با سیر رنده شده به ماهی تابه اضافه کنید و فلفل سیاه را همراه با زردچوبه روی مواد بریزید. همه مواد را یک دقیقه با هم تفت بدهید تا بوی سیر بلند شود؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
2 ـ بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازهای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آبکش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید و نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب در حال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج به جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چند بار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج بستگی به نوع آن دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود؛ ولی مغز آن هنوز سفت باشد.
بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همینطور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. البته دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید و خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
3 ـ کف یک قابلمه تفلون و نچسب کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را قرار بدهید. حالا شوید خشک را به برنج آبکش شده اضافه کنید و برنج را هم بزنید تا شوید کاملا با برنج مخلوط شود. نیمی از مخلوط برنج و شوید را داخل قابلمه بریزید و کمی پودر زیره روی آن بپاشید؛ سپس مایه تن ماهی را که آماده کردهاید، روی برنج بریزید و بقیه برنج را روی مواد بریزید. حالا درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و برنج را دم کنید. اجازه بدهید برنج دم بکشد؛ سپس پلو با تن آماده شده را به صورت قالبی داخل دیس برگردانید و سرو کنید، نوش جان.
0 دیدگاه