فوت و فن‌ های درست کردن سالاد الویه قالبی

سالاد الویه از جمله غذاهای مشهور و بسیار خوشمزه است که در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد.
فوت و فن‌ های درست کردن سالاد الویه قالبی

 

سالاد الویه یکی از مشهورترین سالادهای دنیاست که در ایران بسیار محبوب است و پایه ثابت میز غذا در مهمانی‌ها و به خصوص جشن تولدهاست. این سالاد خوشمزه در میان کودکان هم بسیار پرطرفدار است. سالاد الویه قالبی نیاز به رعایت یک سری نکات و فوت و فن‌های خاص دارد که در ادامه می‌خوانید:

دیگران چه می خوانند:

مواد لازم برای تهیه سالاد الویه

سینه مرغ: 1 عدد

سیب زمینی متوسط: 4 عدد

تخم مرغ: 3 عدد

هویج: 1 عدد

خیارشور: نیم کیلو

سس مایونز: به میزان لازم

خامه صبحانه: 3 قاشق غذاخوری

نخود فرنگی: نصف لیوان

پیاز: 1 عدد

سیر: 2 حبه

چوب دارچین: 2 عدد

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

طرز تهیه سالاد الویه

طرز تهیه سالاد الویه

1 ـ برای شروع کار سیب زمینی و تخم مرغ را به صورت جداگانه آبپز کنید و به مدت سه تا چهار ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا خنک شوند.

2 ـ سینه مرغ را همراه با 1 لیوان آب، پیاز، سیر، چوب دارچین و کمی نمک و فلفل سیاه آبپز کنید؛ سپس سینه مرغ را خرد یا ریش کنید و آب مرغ را صاف کنید و کنار بگذارید.

3 ـ سیب زمینی‌ها را با رنده ریز یا درشت به دلخواه رنده کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. سس مایونز را همراه با خامه، کمی نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید و روی سیب زمینی رنده شده بریزید. با یک قاشق مناسب سیب زمینی و سس را خوب هم بزنید تا کامل با هم مخلوط شوند.

4 ـ تخم مرغ آبپز، خیارشور و هویج را رنده کنید و داخل یک کاسه دیگر بریزید؛ سپس نخود فرنگی پخته را به آن اضافه کنید. در این مرحله نصف آب مرغی را که صاف کرده‌اید، به این مواد اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس همه مواد را به کاسه سیب زمینی اضافه کنید. حالا وقتش رسیده که دستکش بهداشتی دست کنید و همه مواد الویه را با دست کاملا هم بزنید تا کاملا مواد با هم مخلوط شوند. سالاد الویه را داخل ظرف سرو بریزید و تزیین کنید؛ سپس به مدت 4 تا 5 ساعت داخل یخچال بگذارید تا جا بیافتد، نوش جان.

نکات مهم

1 ـ برای بهتر شده طعم سالاد الویه می‌توانید نیمی از خیارشور را رنده و نیم دیگر آن را به صورت خیلی ریز و نگینی خرد کنید.

2 ـ حتما سیب زمینی را با سس مخلوط کنید و بعد بقیه مواد را به آن اضافه کنید؛ زیرا سیب زمینی باید مزه‌دار شود تا درنهایت یک سالاد الویه خوشمزه داشته باشید.

3 ـ اضافه کردن خامه به سس مایونز اختیاری است؛ اما اضافه کردن آن سالاد اولیه را خوشمزه‌تر می‌کند. میزان سس مایونز هم اختیاری است، بعضی‌ها الویه را کم سس و بعضی با سس بیشتر می‌پسندند؛ اما توجه داشته باشید که اگر سس مایونز نسبت به مواد بیش از حد کم باشد، سالاد شما خوشمزه نمی‌شود.

4 ـ حتما سیب زمینی و تخم مرغ را از شب قبل بپزید و داخل یخچال بگذارید تا حسابی خنک شوند. اگر سیب زمینی گرم باشد، همه سس را به خود جذب می‌کند و ناچارید مدام سس مایونز اضافه کنید.

5 ـ اضافه کردن نخود فرنگی به سالاد الویه اختیاری است.

6 ـ به جای مرغ می‌توانید از ژامبون استفاده کنید.

7 ـ اگر خیارشور شما بیش از حد شور است، در اضافه کردن نمک به سالاد الویه دقت بیشتری کنید.

آموزش سالاد الویه قالبی

برای این کار قالب مورد نظرتان را انتخاب کنید؛ سپس یک کیسه فریزر را باز کنید و کف قالب پهن کنید، طوری که همه قسمت‌های قالب با کیسه پوشانده شود و قسمتی از آن از سر قالب بیرون باشد. توجه داشته باشید که کیسه فریزر جمع نشود. حالا خیلی آرام با یک قاشق غذاخوری سالاد الویه را کم کم داخل قالب بریزید و با کف قاشق سالاد را خوب پهن کنید و هرچه قالب پرتر شود باید با کف قاشق فشار بیشتری وارد کنید تا الویه منسجم و فشرده شود.

وقتی قالب کاملا پر شد، روی سطح قالب را صاف کنید و دنباله کیسه فریزر را که از سر قالب بیرون بود، روی قالب بکشید. قالب را حدود دو تا سه ساعت داخل یخچال بگذارید. هنگام برگرداندن سالاد از قالب ابتدا کیسه فریزر را از روی قالب کنار بزنید؛ سپس بشقاب یا دیس مورد نظر را روی قالب بگذارید و خیلی سریع قالب را برگردانید. سالاد الویه خیلی راحت به داخل ظرف منتقل می‌شود. در آخر کیسه فریزر را از روی سالاد بردارید و به دلخواه تزیین کنید.

فوت و فن‌ های درست کردن سالاد الویه قالبی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟