آیت الله حسین مظاهری تیرانی از مدرسین و محققین حوزه، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، رئیس حوزه علمیه اصفهان است که در قم و اصفهان به تحصیل دروس حوزوی پرداخت و در دروس امام خمینی، آیتالله بروجردی و علامه طباطبایی حاضر میشد. در سال 1374ش با درخواست آیتالله خامنهای، از قم به اصفهان هجرت کرد و ریاست حوزه علمیه این شهر را بر عهده گرفت. کتاب اخلاقی جهاد با نفس از جمله آثار او است.
تأسیس «مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان»، «مرکز خدمات حوزه علمیه اصفهان» و «مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان»، از جمله خدمات فرهنگی ایشان است.
مظاهری قبل از انقلاب اسلامی ایران به همراه محمدتقی مصباح یزدی و سید محسن خرازی به تدوین برنامههای علمی، آموزشی مؤسسه در راه حق مشغول بود و بعد از انقلاب نیز مدارسی را در اصفهان احیاء کرد.
مظاهری پیش از انقلاب با اصرار و استقبال فضلاء و طلاب درس اخلاق خود را ابتدا در مدرسه فیضیه قم آغاز کرد و اکنون متجاوز از چهل و پنج سال است که این دروس به طور مداوم تشکیل میگردد.
او قبل و پس از انقلاب اسلامی ایران در حوزه علمیه قم و حوزه علمیه اصفهان از اساتید درس اخلاق است. همچنین فقه، اصول، فلسفه و اقتصاد را نیز تدریس میکرد. مظاهری درس خارج خود را در سال 1356ش شروع کرد
وی طی این سالها بسیاری از ابواب فقهی ازجمله ولایت فقیه و همچنین بیش از پنج دوره کامل مباحث علم اصول فقه و یک دوره مبحث قواعد فقهیه را در حوزه علمیه قم و اصفهان تدریس کرده است. وی در زمینه فقه شیعی چندین کتاب تألیف کرده است.
نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در دو دوره دوم و سوم از استان اصفهان از جمله مسئولیتهای سیاسی او بهشمار میرود
وی در 20 اردیبهشت 1396 درس اخلاق خود در مدرسه صدر بازار اصفهان را در اعتراض به مطرح شدن بحثهای سیاسی (اعتراض به دولت روحانی در مورد سند 2030 توسط یکی از طلاب در میانهٔ کلاس) تعطیل کرد.
حسین مظاهری و تولد در خانواده ای روحانی
مظاهری در سال 1312 خورشیدی در «تیران»، از شهرهای استان اصفهان در خانوادهای مذهبی و روحانی بهدنیا آمد. با توجه به اعتقادات دینی پدرش، حسن مظاهری، او نیز به دین و حوزهٔ علمیه علاقهمند شد.
وی با ورود به حوزهٔ علمیهٔ اصفهان دروس ادبیات را نزد جمال خوانساری و احمد مقدس، دروس سطح را نزد سید حسین خادمی، فیاض، سید عبدالحسین طیب، نورالدین اشنی، ادیب و مدرس و منظومه حاجی سبزواری را در نزد محمود مفید آموخت. با ورود به حوزهٔ علمیه قم، کتاب مکاسب و کفایةالاصول را نزد عبدالجواد جبل عاملی، مرعشی نجفی، مجاهدی، مرتضی حائری یزدی و سید محمدباقر سلطانی خواند و آنگاه بیش از هشت سال در دروس خارج فقه سید حسین طباطبایی بروجردی و ده سال در دروس خارج فقه و اصول سید روحالله خمینی و بیش از دوازده سال در دروس خارج فقه و اصول سیدمحمدمحقق داماد حاضر شد. وی همچنین اسفار ملا صدرا، شفای بوعلی سینا و دروس تفسیری و اعتقادی را نزد سید محمدحسین طباطبائی فراگرفت.
تالیفات فقهی و دینی حسین مظاهری
بیشتر آثار تألیفی حسین مظاهری در باب فقه و اخلاق اسلامی نگارش شده است و دیگر موضوعات اسلامی از جمله احکام، اقتصاد و خانواده را نیز دربرمیگیرد. کتاب جهاد با نفس درباره مباحث اخلاقی در چهار جلد و رساله توضیح المسائل از جمله تألیفات او است
او اين سالها بسياري از ابواب فقهي همانند طهارت، صلوة، صوم، خمس، زکات، حج، امر به معروف و نهي از منکر، بيع، اجاره، مضاربه، شرکت، ضمان، حواله، کفالت، صلح، حجر، قرض، فلس، قضا، شهادات، حدود و ديات، ولايت فقيه و... همچنين بيش از پنج دوره کامل مباحث علم اصول فقه و يک دوره مبحث قواعد فقهيه را در حوزه علميه قم و اصفهان تدريس کرده است.
در سال 1374 شمسی نیز با هجرت ایشان از حوزه علمیه قم به شهر اصفهان، حوزه علمیه اصفهان استقلال یافت. در دوره حضور معظمله در اصفهان نیز خدمات فراوانی به آن حوزه کهن ارزانی گشته که از جمله میتوان به تأسیس «مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان»، «مرکز آموزشهای تخصصی حوزه علمیه اصفهان»، «مرکز مشاوره حوزه علمیه اصفهان»، «مرکز خدمات حوزه علمیه اصفهان با بخشهای مختلف بیمه، مسکن، قرض الحسنه، دفتر تعاون و...»، «مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان» و نیز «مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان» اشاره کرد.
0 دیدگاه