ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برنامههای ملی را برای توسعه بخشیدن به صنعت غذا در کشور اجرایی کرده است تا پاسخگوی نیازهای کشور با توانمندیهای بومی باشد.
اجرای ۵ پروژه ملی برای تولید محصولات غذایی با کمک فناوریهای زیستی یکی از این تلاشها است که با همراهی شرکتهای دانشبنیان عملیاتی خواهد شد.
"تولید صنعتی شکر سبک (۴۰ هزار تن محصول در سال)"، "تولید صنعتی کربوکسی متیل سلولز (۳۰۰ تن محصول در سال)"، "تولید استارتر لبنی (۶۰ هزار بسته در سال)"، "تولید اسانس، عصاره و چاشنی (۱۰۰۰ کیلوگرم محصول در سال)" و "تولید آنزیمهای صنعت آرد و نان (۶۰ تن محصول در سال)" ۵ پروژهای است که با همفکری و همافزایی نهادهای مرتبط و مجموعههای دانشبنیان در حال اجرا هستند.
به نقل از مرکز اطلاعرسانی معاونت علمی ریاستجمهوری، در کنار این طرحها، پروژههای تولید صنعتی ژلاتین (۳۵۰۰ تن محصول در سال)، تولید صنعتی لاکتوز (۴ هزار تن محصول در سال)، تولید پپتون و محیط کشت باکتریایی و بازیافت ضایعات نان برای تولید نان لاکتیکی یا نان فراسودمند نیز در دست اقدام است.
اجرایی شدن این طرحها با چالشهایی همچون توسعه زیرساختهای لازم برای تولید افزایههای غذایی (وزارت صمت و جهاد کشاورزی)، افزایش تعرفه افزایههایی که در داخل کشور تولید میشود (وزارت صمت و جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو) و اعطای مشوقهای لازم برای ایجاد واحدهای فرآوری و بستهبندی (وزارت صمت و جهاد کشاورزی) روبهرو است که با اقدامات و همکاریهای مشترک مرتفع خواهند شد.
0 دیدگاه