حمید حاج اسماعیلی اظهار کرد: با توجه به اهمیتی که موضوع دانش بنیانها در حال حاضر دارند، اگر دانشگاهها وارد این عرصه نشوند، نمی توانیم شرکتهای دانش بنیان را در کشور توسعه بدهیم.
وی مبدا شرکتهای دانش بنیان را دانشگاهها دانست و گفت: مراکز پژوهشی و دانشگاهی، نخبگان و اساتید علمی هستند که باید این کار را توسعه بدهند. با توجه به اینکه دانشگاهها دو سال تعطیل و در رکود بودند و ظرفیت دانشگاهها به دلیل کمبود اعتبارات هنوز کامل نشده است، باید برای توسعه شرکتهای دانش بنیان هرچه سریعتر ظرفیت دانشگاهها در همه بخشها را فعال کنیم.
به گفته این کارشناس حوزه کار، هرچه ظرفیت دانشگاهها دیرتر فعال شود، هدفگذاری صورت گرفته برای توسعه شرکتهای دانش بنیان در کشور کندتر انجام می شود و در بخش مشاغل دانش بنیان هم خروجی خوبی نخواهیم داشت.
حاج اسماعیلی تصریح کرد: برخی دانشگاهها ممکن است در اولویت بندی خود بحث دانش بنیان را ضروری احساس نکنند، در حالی که توسعه مشاغل دانش بنیان از اهمیت بالایی خصوصا در شرایط حاضر برخوردار است و اتفاقا مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاهها باید زودتر از خود دانشگاهها به این بحث ورود کنند.
این کارشناس حوزه کار با اشاره به آمار بالای فارغ التحصیلان که در مشاغل غیر مرتبط با رشته تحصیلی مشغول کار هستند، گفت: یکی از مشکلات ما نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی است و اگر بتوانیم سیستم دانشگاهها را زودتر فعال و شرکتهای دانش بنیانی که مدنظر است، راه اندازی کنیم، بخش اعظمی از فارغ التحصیلان می توانند خودشان کارآفرین شرکتهای دانش بنیان شوند و ضمن توسعه دانش بنیانها، نرخ بیکاری در این قشر را کاهش دهند.
0 دیدگاه