*رتبه 3 ایران در تولید 4 محصول
ایران در تولید چهار محصول خرما، عسل، پسته و گردو سوم جهان است. میزان تولید سالانه خرمای ایران 1.28 میلیون تن اعلام شده است که بر این اساس، ایران پس از مصر و عربستان به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ این محصول در جهان شناخته شده است.
تولید عسل در ایران 80 هزار تن در سال است که پس از چین و ترکیه بالاترین میزان تولید عسل در یک کشور محسوب میشود. تولید عسل چین بالغ بر 458 هزار تن در سال اعلام شده است.
فائو میزان تولید پسته ایران را در سال 2020 بالغ بر 190 هزار تن اعلام کرده و ایران را در جایگاه سوم پس از آمریکا و ترکیه قرار داده است. ایران به طور سنتی در رتبه اول یا دوم تولید پسته جهان قرار داشته است اما به دلیل خشکسالی در سال 2020 با کاهش شدید تولید مواجه شد. میزان تولید پسته آمریکا در این سال 474 هزار تن بوده است.
ایران در تولید گردو نیز با تولید 356 هزار تن رتبه سوم جهان را داشته است. چین با تولید 1.1 میلیون تن گردو در رتبه اول و آمریکا در رتبه دوم قرار گرفته است.
*رتبه 4 ایران در تولید بادام و هندوانه جهان
رتبه چهارم جهان در تولید بادام و هندوانه نیز به ایران اختصاص دارد. میزان تولید بادام ایران 164 هزار تن در سال گزارش شده است. آمریکا با تولید 2.37 میلیون تن بادام در رتبه نخست و اسپانیا و استرالیا در رتبه دوم و سوم از این نظر قرار داشتهاند.
فائو میزان تولید هندوانه در ایران را 2.7 میلیون تن اعلام کرده است. چین با تولید 60 میلیون تن هندوانه در رتبه نخست جهان و ترکیه و هند در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار گرفتهاند.
رتبه پنجمی تولید کیوی نیز مربوط به ایران است. تولید کیوی ایران 289 هزار تن در سال اعلام شده است. چین، نیوزیلند و ایتالیا اولین تا سومین تولیدکنندگان بزرگ کیوی در جهان هستند. تولید کیوی چین 2.23 میلیون تن در سال است.
ایران در تولید بادمجان رتبه ششم جهان قرار داشته است. تولید بادمجان ایران در سال 2020 بالغ بر 595 هزار تن بوده است. چین با تولید 3.6 میلیون تن در رتبه اول قرار داشته و هند و مصر رتبههای دوم و سوم تولید بادمجان را به خود اختصاص دادهاند.
رتبه هفتمی تولید پیاز و گوجه فرنگی نیز مربوط به ایران است. ایران در سال بیش از 2 میلیون تن پیاز تولید میکند. هند با تولید 26.7 میلیون تن پیاز بزرگترین تولیدکننده این محصول در جهان محسوب میشود. چین و آمریکا در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
تولید گوجه فرنگی ایران نیز بالغ بر 5.7 میلیون تن در سال است که این رقم تنها از تولید شش کشور در جهان کمتر است. چین با تولید 64.7 میلیون تن در رتبه اول و هند و ترکیه در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتهاند.
ایران در تولید اسفناج نیز رتبه هشتم جهان را دارد. تولید اسفناج ایران 98 هزار تن در سال برآورد شده است. چین با تولید 28 میلیون تنی در رتبه اول قرار گرفته است. آمریکا و کنیا نیز رتبههای دوم و سوم را در تولید این محصول به خود اختصاص دادهاند.
فائو تولید پرتقال ایران را 2.2 میلیون تن در سال اعلام و ایران را نهمین تولیدکننده بزرگ این محصول معرفی کرده است. برزیل با تولید 16.7 میلیون تن پرتقال در جایگاه اول قرار داشته و هند و چین دوم و سوم شدهاند.
رتبه یازدهمی دو محصول انگور و شکر نیز به ایران اختصاص دارد. تولید انگور ایران 1.99 میلیون تن و تولید شکر 6.225 میلیون تن اعلام شده است. چین با تولید 14.7 میلیون تن انگور رتبه نخست تولید این محصول را داشته و ایتالیا و اسپانیا در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتهاند. روسیه با تولید 33.9 میلیون تن شکر بزرگترین تولیدکننده شکر جهان بوده و آمریکا و آلمان در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار گرفتهاند.
*رتبه 12 ایران در تولید 2 محصول مهم گندم و چای
بر اساس گزارش فائو، ایران دوازدهمین تولیدکننده بزرگ گندم در جهان بوده است. تولید گندم ایران در سال 2020 بالغ بر 15 میلیون تن بوده است. چین با تولید 134 میلیون تنی رتبه نخست جهان را داشته و هند و روسیه دو تولیدکننده بزرگ بعدی بودهاند.
ایران در تولید چای نیز رتبه دوازدهم را به خود اختصاص داده و با تولید بیش از 84 هزار تن در این جایگاه قرار گرفته است. چین با تولید 2.97 میلیون تن چای رتبه نخست و هند و کنیا رتبههای دوم و سوم را داشتهاند.
ایران در تولید جو نیز رتبه سیزدهم جهان را دارد. تولید جو ایران 3.6 میلیون تن در سال بوده است. روسیه با تولید 21 میلیون تنی جو رتبه نخست و اسپانیا و آلمان رتبههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادهاند.
تولید زیتون ایران 108 هزار تن در سال بوده و ایران از این نظر رتبه هجدهم جهان را دارد. اسپانیا با تولید 8.1 میلیون تن زیتون بزرگترین تولیدکننده این محصول بوده و ایتالیا و تونس در رتبههای دوم و سوم قرار داشتهاند.
و بالاخره رتبه نوزدهمی تولید دو محصول سیبزمینی و گلابی نیز به ایران اختصاص دارد. تولید سیبزمینی ایران 4.47 میلیون تن در سال اعلام شده است. چین با تولید 78 میلیون تن سیبزمینی رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. هند و اوکراین دوم و سوم شدهاند.
تولید گلابی ایران نیز 125 هزار تن در سال بوده است. چین با تولید 16 میلیون تنی در جایگاه نخست قرار داشته و ایتالیا و آمریکا نیز دومین و سومین تولیدکننده بزرگ این محصول بودهاند.
0 دیدگاه