منفعت ارز 4200تومانی در جیب دلالان/ اقتصاد کشور توان ادامه سیاست ارز ترجیحی را ندارد

تحلیلی حریم نیوز: عضو شورای عالی بورس گفت: ساماندهی ارز ترجیحی، حذف آن و نیز بهره مندی اقتصاد کشور از جمع آوری رانت های ایجاد شده تحت تاثیر استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی، اقدامی ارزشمند و شجاعانه از سوی دولت سیزدهم است.
 منفعت ارز 4200تومانی در جیب دلالان/ اقتصاد کشور توان ادامه سیاست ارز ترجیحی را ندارد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی حریم نیوز:  

 حسین سلاح ورزی به حذف ارز 4200 تومانی و تاثیر آن در اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: ارز ترجیحی به عنوان یک تجربه گسترده ناموفق و بلندمدت در همه دنیا محسوب می شود که هیچگاه منافع استفاده از این نوع یارانه در قالب تامین و توزیع ارز ارزان نصیب مصرف کنندگان نهایی نمی‌شود. 

وی اظهار داشت: در ایران هم در سال های گذشته شاهد بودیم که سود پرداخت ارز ترجیحی و با قیمت پایین فقط در جیب برخی از واسطه گران وارد شده و همیشه زمینه ساز توزیع رانت بوده است.

دیگران چه می خوانند:

سلاح ورزی تاکید کرد: هدف اصلی از استفاده این ارز، اقشار آسیب پذیر بودند که هیچگاه نیاز این قشر ضعیف جامعه را پوشش نداد و به عبارتی تاکنون ارائه چنین یارانه هایی به هدف اصلی خود اصابت نکرده است.

عضو شورای عالی بورس اظهار داشت: دست‌کم در 30 سال گذشته و نیز بعد از ایام جنگ تحمیلی، دولت های مختلفی سعی کردند تا یارانه ها را ساماندهی و هدفمند کنند و همچنین زمینه سامان بخشیدن ارز ترجیحی که به نوعی توزیع رانت در کشور بود را فراهم کنند، اما در عمل همیشه به دلیل نیمه تمام شدن این اقدامات، منتج به نتیجه مثبت نشد.

وی تاکید کرد: در کشور فرصت زیادی برای توزیع ارز ترجیحی و نیز ارز 4200 تومانی وجود ندارد و بیش از این هم اقتصاد کشور توان و تحمل ارائه چنین ارزی را در کشور ندارد.

سلاح ورزی به تصمیم دولت سیزدهم در راستای حذف ارز 4200 تومانی اشاره کرد و گفت: اقدام دولت سیزدهم برای ساماندهی ارز ترجیحی، حذف آن و نیز بهره مندی اقتصاد کشور از جمع آوری رانت های ایجاد شده تحت تاثیراستفاده از ارز 4200 تومانی یک اقدام ارزشمند و شجاعانه است که تصمیم قاطعی را برای اجرایی شدن آن در دستور کار قرار داده است.

وی تاکید کرد: با توجه به این تصمیم به موقع دولت سیزدهم، امیدواریم که این اقدام به مرحله اجرا برسد و تصمیمات لازم به‌منظور تداوم آن اتخاذ شود.

وی افزود: بهترین راه برای آن‌که جامعه بتواند به درستی با این موضوع کنار بیاید و آن را بپذیرد اطلاع رسانی نتایج و تبعات حذف ارز 4200 تومانی به آحاد مردم است که این امر نیازمند کمک و اقدم گسترده مسوولان است.

سلاح ورزی تاکید کرد: بهتر است دولت به منظور اطلاع رسانی به آحاد جامعه، سیاست رفاهی که برای اقشار آسیب پذیر، قشر حقوق بگیر و افرادی که در فرآیند حذف ارز دچار فشار می شوند را به صورت شفاف اعلام کند.

وی اضافه‌کرد: اگر تبعات و آثار مثبتی که در رابطه با انضباط مالی در دولت، کاهش کسری بودجه و اثرات اقصاد کلان آن برای مردم توضیح داده شود، اقدامات دولت موثرتر و پذیرش و همراهی مردم گسترده‌تر خواهد بود.

منفعت ارز 4200تومانی در جیب دلالان/ اقتصاد کشور توان ادامه سیاست ارز ترجیحی را ندارد

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟