فاکتورهای مهم و اساسی در دکوراسیون داخلی منزل
اگر شغل و حرفه شما با معماری و دیزاین داخلی ارتباطی ندارد و در عین حال دوست دارید که خودتان طراح خانه خود باشید بهتر است در این زمینه مطالعه فراوانی داشته باشید تا تصمیمات اشتباه نگیرید. درست است که زیبایی یک موضوع سلیقهای است و یک خانه زیبا از نظر هرکس تعریف بخصوصی دارد، اما ناهماهنگی بین اجزاء دکوراسیون و استفاده از رنگهای نابهجا و ایجاد یک تصویر نازیبا و بدنما دیگر سلیقهای نیست و هر چشمی را آزار میدهد.
حالا پیشنهاد ما چیست؟ هر کاری را باید به کاردان سپرد و طراحی داخلی خانه را هم باید به دست یک دکوراتور خبره و کارکشته داد، در عین حال که نظرات و ایدهپردازی خودتان را با یک متخصص در میان میگذارید اجازه بدهید او و تیم طراحاش گزینههای شما را سبک سنگین کنند و بهترین پیشنهاد را به شما ارائه بدهند. علاوه بر این نکات زیر را به دقت بخوانید تا بتوانید در این زمینه حرفهایتر فکر کنید.
۱. رنگ
انتخاب پالت رنگی دکوراسیون کاملا به روحیات و ذوق و سلیقه شما بستگی دارد. یک فرد هیجانی و پرشور دوست دارد خانهاش را با رنگهای زنده و شاد و تند و تیز دکور کند، اما ممکن است این فضا برای فردی که به دنبال سکون و آرامش است اذیتکننده باشد.
یکی از اشتباهاتی که برخی افراد در انتخاب رنگ مرتکب میشوند این است که رنگ سقف و کف و دیوار و اجزای دکوراسیون را یکدست و یکنواخت انتخاب میکنند! سعی کنید با رنگها بازی کنید، یک تنالیته خاص را در نظر بگیرید و در فضا سایه روشن ایجاد کنید. در نظر داشته باشید که رنگهای متضاد و اصطلاحا ایجاد کنتراست هم در جلب توجه به عناصر خاص دکوراسیون نقش مهمی ایفا میکنند. بهتر است رنگهای سرد و گرم را در کنار هم استفاده کنید، خانهای که صرفا با رنگهای سرد یا گرم دیزاین شده است در درازمدت بر روی روحیه ساکنان خود اثرات نامطلوبی خواهد گذاشت.
۲. نورپردازی
یک نورپردازی صحیح میتواند زیباترین دکوراسیون داخلی منزل را برای شما به ارمغان بیاورد. نور بهتر است طبیعی باشد، اما استفاده از نورهای نقطهای و خطی و چراغهای سقفی و دیوارکوب به زیباتر دیده شدن اجزای دکوراسیون شما کمک بسزایی خواهد کرد. تا به حال برایتان پیش آمده که یک وسیله تزئینی نفیس و گرانقیمت داشته باشید و بخواهید که در دکوراسیون شما بهتر و جذابتر به چشم بیاید؟ یک نورپردازی خوب و اصولی شما را به این هدف میرساند. ارتفاع نور، رنگ، و زاویه و جهت نور برای هر فضا متفاوت است و یک دکوراتور ماهر این را در طراحی دکوراسیون داخلی منزل شما به خوبی میگنجاند.
۳. الگو
طرح یا الگو همان چیزی است که هنگام نگاه کردن به دکوراسیون باعث لذت بردن شما از زیبایی فضا میشود، اما شاید خودتان ندانید که چطور یک الگوی جالب و متعادل میتواند به خانه شما جذابیت ببخشد. در این جا باز هم سبک در نوع طرح و بافتی که انتخاب میکنید نقش دارد، مثلا اگر دکوراسیون خانه را به سبک کلاسیک چیدهاید نمیتوانید از طرحهای مدرن و لوکس در مبلمان، فرش، پرده یا تزئین دیوارهای خانه استفاده کنید و برعکس، اشکال هندسی مدرن هم به درد دکوراسیونهای سنتی نمیخورند و هویت و اصالت دکوراسیون را از او میگیرند.
۴. نقطه کانونی
وجود یک محور یا نقطه کانونی در دکوراسیون داخلی منزل بسیار مهم است، در حقیقت شما یک عنصر را انتخاب میکنید و مابقی لوازم دکوراسیون را به شکلی مناسب پیرامون آن میچینید. چینش دکوراسیون مانند کشیدن یک نقاشی است، مهم است که از کجا شروع کنید و کار را به کجا ختم کنید، همچنین مهم است که محوری که به آن تکیه میکنید کجاست و کدام عنصر دکوراسیون حکم مرکزیت و محوریت چیدمان را دارد، این عنصر میتواند شومینه، تلویزیون، کتابخانه یا هرچیز دیگری باشد.
۵. فضاهای مثبت و منفی
شاید به گوشتان آشنا نباشد، اما فضاهایی که در دکوراسیون از وسیله پر میشوند فضای مثبت و بخشهای خالی فضای منفی نامیده میشوند. خانه را از وسیله مملو نکنید و همیشه فضای تردد مناسبی را در نظر داشته باشید تا بتوانید با رعایت تعادل زیباترین دکوراسیون داخلی منزل را بسازید.
مراحل طراحی دکوراسیون داخلی منزل
شاید بهتر باشد در ابتدا اطلاعات ذهنتان را دستهبندی کرده و کارهایی که قرار است انجام بدهید را روی یک کاغذ یادداشت کنید. در این صورت بین صدها سبک چیدمان مختلف گم نمیشوید و یکی یکی گزینههای نامطلوب را کنار میگذارید تا در نهایت به طرح دلخواه و موردپسند خود برسید. مراحل اجرای دکوراسیون داخلی منزل به ترتیب زیر است:
قدم اول: نیاز شما چیست؟
در ابتدا باید شرایط خانواده و لایفاستایل زندگی خود را بسنجید. مثلا این که چند فرزند در خانه دارید و هر کدام از آنها در چه رده سنی هستند و چه خلق و خو و رفتار و سلیقهای دارند در انتخاب مدل دکوراسیون شما تاثیرگذار است، و یا ممکن است شما و اعضای خانوادهتان اهل دورهمیهای شبانه و مهمانی دادن باشید، در این صورت باید انتخاب رنگ و شکل مبلمان و فرش و پرده و اعضای دیگر دکوراسیون متناسب با عادتهای روزمره و همیشگی شما انتخاب شود.
قدم دوم: چه سبکی از دکوراسیون را میپسندید؟
شاید چالش اصلی طراحی داخلی خانه شما همین مرحله باشد. در علم معماری داخلی سبکهای مختلفی تعریف میشوند که هرکدام فضا و حس و حال خاص خودشان را دارند. شاید بهتر باشد در اینترنت سرچ مختصری داشته باشید تا با هرکدام از این سبکها آشنایی بیشتری پیدا کنید. سبک مینیمال، کلاسیک، مدرن، معاصر، صنعتی، روستیک، فرانسوی، اسکاندیناوی، تروپیکال و … از سبکهای محبوب و پرطرفدار هستند.
قدم سوم: چقدر میتوانید هزینه کنید؟
درست است که تنها یک کارشناس میتواند تخمین دقیقی از بودجه نهایی پروژه به شما ارائه بدهد، اما خودتان هم گوشه ذهنتان یک ارزیابی کلی از هزینه کار داشته باشید. نمیشود چشمبسته و بدون حساب و کتاب شروع به انجام کار کنید، زیرا ممکن است اواسط کار به مشکل مالی بر بخورید و نتوانید به نتیجه مطلوبتان برسید.
قدم چهارم: انتخاب دیزاینر مناسب
وقتش رسیده که تمام اطلاعات و جزئیات مورد علاقهتان را با دکوراتور خود در میان بگذارید و به او زمان بدهید تا نقشههای ذهنی شما را روی کاغذ پیاده کند.
کلام آخر
خانه جایی است که پس از یک روز پرمشغله به آن پناه میبریم، پس نوع و سبک چیدمان و محیط آن باید امن و آرامشبخش و مطابق با شخصیت و علائق و روحیات ما باشد. طراحی دکوراسیون داخلی منزل مثل یک بازی جذاب و سرگرمکننده است که برای رسیدن به فضای رویاییتان صدها طرح و مدل متنوع را میبینید و مقایسه میکنید و در نهایت بهترین گزینه را انتخاب میکنید. دکوراسیون داخلی خانه شما نمایانگر شخصیت و روحیات شماست، بنابراین برای انتخاب آن وسواس به خرج بدهید، با عادات و علائق خود روراست باشید و محیطی دلنشین و چشمنواز ایجاد کنید.
0 دیدگاه