وی افزود: درمورد فلفل دلمهای و فلفلهای رنگی چهار نوع سم که در گلخانههای ایران مورد استفاده قرار میگرفت در کشور روسیه ثبت نشده بود.
مدیرکل غذای سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه در قانون مسئول صدور گواهی بهداشتی (آفات، بیماریها و علفهای هرز) به عهده سازمان حفظ نباتات و صدور گواهی ایمنی (باقی مانده سموم، فلزات سنگین و نیترات) به عهده وزارت بهداشت است؛ گفت: تا پیش از این تنها مولفهای که صادرکننده باید آن را رعایت میکرد، ارائه گواهی بهداشتی بود و الزامی برای گواهی ایمنی وجود نداشت؛ با توجه به اینکه پروتکل کشور روسیه تغییر و گواهی ایمنی را نیز الزامی کرده است، جلسات مختلفی برگزار شد که براساس تفاهم بین دو کشور مقرر شد با بازدید و بررسی بسترهای کشت محصولات موضوع رفع شود.
خدائیان با بیان اینکه گواهی ایمنی محصولات در همه کشورها وجود دارد و درجه اهمیت موضوع در برخی کشورها متفاوت است، افزود: براساس قوانین کشور، همه محصولات کشاورزی و غیرکشاورزی برای واردات رصد و سپس مجوز ترخیص صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه هر کشوری مطابق قوانین خود درمورد محصوالات وارداتی اقدام میکند، اظهار کرد: شاخص باقی مانده سموم MRL نام دارد که بیشترین میزان حد مجاز باقی مانده سموم را تعیین میکند که ممکن است شاخص هر کشوری نسبت به کشور دیگر سختگیرانهتر و یا راحتتر باشد.
خداییان ادامه داد: بر اساس اعلام مسئولین مربوطه، برگشت اخیر محصولات کشاورزی از کشورهای مختلف به خاطر وجود سموم و آلایندهها نبوده است و بحث آفات و بیماریهای گیاهی مطرح بوده است که در حال رایزنی با کشورهای هدف صادرات هستند.
مدیرکل غذای سازمان غذا و دارو در پایان اطمینان خاطر داد که مردم عزیز نگرانی از بابت سلامت محصولات غذایی موجود در داخل نداشته باشند و همکاران ما در سازمان غذا ودارو در تعامل با سازمانهای مربوطه، پایش های کیفی لازم را انجام می دهند. این موضوع را نه تنها برای مردم خودمان، بلکه برای مردم کشورهای دیگر نیز حساسیت داریم.
0 دیدگاه