پیشگیری از سرقت منزل

تحلیلی حریم نیوز: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز
پیشگیری از سرقت منزل
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی حریم نیوز:  

یک اتفاق بسیار بد و ناراحت کننده؛ امیدواریم شما هیچ وقت این اتفاق را تجربه نکنید!

هنگام بازگشت به منزل از یک سفر دلچسب، یک تفریح و حتی کارِ روزانه، وقتی وارد منزل می شوید، می بینید تمام یا قسمتی از وسایل منزل یا اموال و اشیاء گرانبهای شما به سرقت رفته است.

دیگران چه می خوانند:

در چنین مواردی، هرگز نباید قصور و کوتاهی خودمان را فراموش کنیم؛ باید بپذیریم گاهی این اتفاقات تلخ، ناشی از سهل انگاری خودمان نیز می باشد. سارقان حرفه ای به دنبال لحظه ای برای غفلت صاحب منزل و ترک منزل هستند. بنا به تحقیقات میدانی انجام شده از سارقان، بهترین زمان ها برای سرقت، ساعات و زمان هایی است که سارقان حدس می زنند و یا مطمئن می­شوند که صاحب منزل حضور ندارد.

عدم رعایت نکات ایمنی و توجه نکردن به توصیه های مکرر همکاران محترم قضائی در مناسبت های مختلف و مطالب پیشگیرانه ای که توسط پلیس یادآوری می شود، یکی از عمده دلایل سرقت از منازل است. روش ها و ترفندهای مختلفی برای کاهش و کنترل سرقت منازل و اماکن وجود دارد که بایستی همواره این نکات بصورت دقیق از سوی مردم مراعات گردد.

در قانون مجازات اسلامی، 2 نوع سرقت تعریف و برای آن ها مجازات تعیین گردیده است:

در ماده ۲۶۷ قانون یاد شده، سرقت را این چنین تعریف می کند:

سرقت عبارت از ربودن مال متعلق به غير است.

در ماده 268 قانون موصوف، 14 شرط را ذکر نموده تا عمل سارق مشمول مجازات حدّی شود.

حدّ سرقت در ماده ۲۷۸ برای سارق:

الف ـ در مرتبه اول، قطع چهار انگشت دست راست سارق به طوري كه انگشت شست و كف دست باقي بماند.

ب ـ در مرتبه دوم، قطع پاي چپ سارق از پايين برآمدگي است، به نحوي كه نصف قدم و مقداري از محل مسح باقي بماند.

پ ـ در مرتبه سوم، حبس ابد است.

ت ـ در مرتبه چهارم، اعدام است هر چند سرقت در زندان باشد.

 

بنابراین برای اینکه مجازات حدّی به شرحی که ذکر شد نسبت به سارق اجرا شود، باید شروط 14 گانه مندرج در ماده 268 قانون مجازات اسلامی را دارا باشد.

اگر عمل مجرمانه فاقد شرایط یاد شده باشد نیز سارق مجازات می گردد.

در ماده 651 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، یکی از انواع مجازات های شدید را برای سارقان ذکر نموده که چنانچه سرقت در شب باشد، سارقین 2 نفر يا بيشتر باشند، حداقل یکی از آن ها سلاح داشته و یا از دیوار بالا رفته و حرز را شکسته باشد و در ضمنِ سرقت، کسی را آزار یا تهدید کرده باشند، مجازات مرتکبان این نوع سرقت عبارت است از: پنج تا بيست سال حبس و تا 74 ضربه شلاق و البته رد مالی که مورد سرقت قرار گرفته است.

طبق ماده 662 قانون مورد اشاره: هر كس با علم و اطلاع به اينكه مال در نتيجه ارتكاب سرقت بدست آمده است، آن را ‌ به نحوي از انحاء تحصيل يا مخفي يا قبول نمايد يا مورد معامله قرار دهد، به مجازات حبس و شلاق محکوم می گردد.

مضافاً در ماده 664 این قانون، هر کس عمداً و آگاهانه برای ارتکاب جرم سرقت مبادرت به ساخت کلید یا تغییر آن نماید، مجرم است و به مجازات حبس محکوم می­گردد.

به هر حال قانونگذار انواع سرقت ها و مجازات های آن ها را در قانون یاد شده پیش بینی نموده است؛ لذا جهت گسترش آگاهی های شهروندان ارجمند و در راستای "اطلاع رسانی و ارتقاء آگاهی های عمومی" برای کاهش و کنترل جرایم اولویت دار، مجموعه ای تحت عنوان "راهکارهای پیشگیری از سرقت منزل" براساس نظریات و مشورت های کارشناسان حوزه های انتظامی، امنیتی- فرهنگی، اجتماعی و قضایی جمع آوری گردیده که به شرح زیر محتوای یاد شده جهت استفاده و بهره ­برداری لازم ارائه می گردد.

پیشگیری از سرقت منزل

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟