وی افزود: بیش از 10 سال است که شبکه ملی اطلاعات در کشور مطرح است اما به تازگی سال گذشته و در شهریور ماه شورای عالی فضای مجازی تکلیف دستگاه ها را در تحقق شبکه ملی اطلاعات مشخص کرد و بنده نیز پیش تر اعلام کردم که برای تحقق برنامه های خود در چارچوب شبکه ملی اطلاعات و تکالیف قانونی خود برنامه های مدونی دارم.
زارع پور تصریح کرد: محور فعالیت ها در دور جدید وزارت ارتباطات شبکه ملی اطلاعات است و در یک کلام اگر بخواهم بگویم وزارت ما وزارت توسعه شبکه ملی اطلاعات خواهد بود و همه بخش های این وزارتخانه باید نقش و وظایف خود را در تحقق این شبکه ببینند و همان طور که از روز اول عرض کردم مسئولیت این کار برعهده من خواهد بود و برای آن ساز وکار پیش بینی کرده ام و شورایی تحت عنوان شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه بیش از 120 پروژه بزرگ ذیل شبکه ملی اطلاعات و پیش بینی های شورای عالی فضای مجازی تعریف شده است، گفت: شبکه ملی اطلاعات یکی از الزامات امروز کشور است و بحث بسیار مهمی است که متاسفانه دو هیولا از آن در این سال ها ساخته شده است یک هیولا برای مسئولین و یک هیولا برای مردم. عده ای می گویند که این قابل تحقق نیست و امری دست نیافتنی است و دومین غولی که برای مردم از آن ساخته شده است می گویند اگر این شبکه راه اندازی شود اینترنت محدود می شود و دسترسی های مردم کم خواهد شد در حالی که به هیچ وجه این طور نیست.
وی خاطرنشان کرد: ما با تمام توان خود به پیش می رویم تا قبل از موعد مقرر زمانی که شورای عالی فضای مجازی آن را تعیین کرده است، شبکه ملی اطلاعات محقق شود و ان شاءالله در این امر موفق خواهیم بود همچنین در مورد نگرانی مردم باید عرض کنم خیال آن ها راحت باشد چرا که شبکه ملی اطلاعات دو بخش مهم دارد بخش اول یک شبکه با کیفیت، پرسرعت و امن داخلی است که ان شاءالله برنامه ما این است که در این بخش پروژه فیبر نوری منازل و کسب وکارها را راه اندازی کنیم تا همه مردم حتی در روستاها که لیاقت سرعت های چندصد مگابیت در ثانیه ای و حتی چند گیگ را دارند به آن دست پیدا کنند.
وزیر ارتباطات ادامه داد: ما برنامه ریزی کرده ایم تا با توکل به خدا شبکه پرسرعت را در همه جا راه اندازی کنیم البته می دانیم کار سختی است و نیازمند عزم ملی است و همه باید پای کار بیایند و مانند دوره ای که عزم گازکشی در کشور ایجاد شده بود و همه پای کار آمدند برای این موضوع نیز یک عزم ملی ایجاد شود و نهضت فیبر نوری فعال شود و اگر این شبکه فعال شود ما اولا برای سرویس های داخلی مشکلی نخواهیم داشت و اگر روزی اینترنت قطع شد ما در داخل مسئله ای نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: بسیاری از مسائل امروز ما به خاطر قطعی فیبر نوری است و همین امروز که ما خدمت شما هستیم 430 گیگ از ظرفیت اینترنت و حدود 7 درصد از آن به دلیل قطع فیبر نوری در خلیج فارس از دسترس خارج شده و در چنین شرایطی اگر ما شبکه داخلی پر سرعت خود را داشته باشیم به هیچ وجه نباید کندی و قطعی را مردم احساس کنند. همچنین با تحقق شبکه فیبر نوری داخلی ارتباطات بین المللی نیز تسهیل می شود و ما می توانیم به عنوان HUB منطقه ای ترانزیت اطلاعات نیز عمل کنیم.
زارع پور تاکید کرد: به خاطر مزیت های جغرافیایی بهترین مسیر برای عبور ترافیک شبکه در منطقه هستیم و از غرب به شرق، شمال به جنوب و از سایر اضلاع جغرافیایی موقعیت مطلوبی داریم و کشورهایی که اطراف ما هستند برای ارتباط با مراکز داده واقع در اروپا باید از طریق مسیرهای دریایی متصل شوند و مسیرهای دریایی هم تاخیر بیشتری نسبت به سرزمین ما دارد و امنیت پایینی نیز دارد در حالی که اگر از طریق جمهوری اسلامی ایران این اتفاق بیفتد امنیت و سرعت بیشتری تامین می شود .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: وضعیت ما در حوزه ترانزیت 1.3 ترابیت ظرفیت انتقال فعال داریم و حتی ما ترافیک نت برخی همسایهها را نیز حمایت میکنیم. در سال آینده قرار است این رقم سه برابر شود البته کار سختی است زیرا رقابت جدی در این خصوص وجود دارد. در مرزها باید مراکز دادهای راهاندازی شود تا یک مزیت برای کشور ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: قرار است طی 4 سال آینده ظرفیت ترانزیتی خود را به 10 ترابیت برسانیم که این میتواند یک بازدارندگی، درآمدزایی و افزایش کیفیت را برای کشورمان به دنبال داشته باشد.
عضو کابینه دولت دوازدهم اظهار کرد: راهبرد اول وزارت ارتباطات برای توسعه شبکه ملی اطلاعات، داشتن اینترنت پرسرعت است تا اگر روزی فلان منظومهای خواست اینترنت پرسرعت در اختیار مردم بگذارد، ما یک مزیت بهتر داشته باشیم. خواسته ما این است تا سرعت نت را حتی تا روستاها بالا ببریم اما وضعیت خدمات و سرویسهای بومی، شرایط خوبی ندارد البته نسبت به گذشته و حتی برخی کشورهای خارجی پیشرفت خوبی داشته ولی همچنان با شرایط مطلوب فاصله بسیاری دارد.
زارع پور تأکید کرد: راهبرد دوم وزارت ارتباطات و فناوری آن است که بر روی بستر پرسرعت اینترنت امن و با کیفیت بتواند یک سبد متنوعی را به مردم ارائه کند حتی در این خصوص مأموریت جدید رئیس فناوری اطلاعات را توسعه خدمات قرار دادیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در حوزه توسعه خدمات 3 دسته اقدامات را تعریف کردهایم، دسته اول از خدمات بحث خدمات دولتی است، اکنون جزایر متعددی در دستگاههای مختلف شکل گرفته و حتی برخی وزارتخانهها بیش از 100 سامانه دارند که ما قرار است اولین جلسه این کارگروهها را طی هفتههای آتی برگزار کنیم تا با همه ظرفیت بتوانیم هوشمندسازی دولت را کلید بزنیم.
وی بیان کرد: در برخی نقاط باید یک بازنگری و هوشمندسازی انجام شده و اتخاذ تصمیمات فردی به حداقل برسد. در لایحه بودجه سال آینده ما تبصرهای را پیشبینی کردهایم که بر اساس آن دستگاهها مکلف میشوند پنجره واحد خدمات خود را راهاندازی کنند. در گام دوم نیز ما پنجره واحد خدمات دولتی را به شکل ملی راهاندازی خواهیم کرد تا مردم با یک بار ورود به سامانه و احراز هویت بتوانند به تمام خدمات دسترسی پیدا کنند.
عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: با راهاندازی خدمات دولتی ملی هوشمند، خدمات عمومی و خصوصی به راحتی انجام میشود البته ما گام به گام پیش میرویم تا این خدمات از طریق پنجره واحد انجام شود.
زارع پور اظهار کرد: دسته دوم خدمات عمومی و بخش خصوصی وزارت ارتباطات و فناوری است که باید تلاش کنیم تا این خدمات با همان مکانیزم و به شکل ساده در اختیار مردم قرار بگیرد و احراز هویتها یکسان و یکپارچه انجام شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به دسته سوم خدمات وزارت ارتباطات و فناوری گفت: این خدمات بر پایه کاربردی شبکه ملی اطلاعات، موتور جستجو و پیامرسانهای داخلی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت، همچنان که در حوزه ارتباطات، اپراتورهای همراه و ثابت داریم، در حوزه خدمات نیز میخواهیم اپراتور داشته باشیم و در یک کلمه هدف وزارت ارتباطات تسهیل زندگی و کار مردم با استفاده از فناوری است.
وی با تأکید بر اینکه میخواهیم طعم شیرین حکمرانی مبتنی بر فناوری را به مردم بچشانیم، بیان کرد: این موضوع جزو برنامههای ما است که با تلاش جوانان و پشتیبانی مجلس، مردم را در این حوزه بیمه خواهیم کرد تا اگر کسی آمد و خواست اینترنت رایگان در اختیار مردم قرار دهد، مردم از زیرساختهای داخلی باکیفیت استفاده کنند.
عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: بر این اساس پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها به بیش از 50 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و برای آن 20 میلیون پورت پرسرعت پیشبینی شده که هر کدام به 2.5 میلیون تومان منابع نیاز دارد البته بخش خصوصی در این حوزه سرمایهگذاری را انجام میدهد که به دلیل بازدهی بلندمدت سرمایه در این بخش باشد بخشی از تسهیلات برای بخش خصوصی فراهم شود.
زارع پور افزود: بخشی از اعتبارات نیز در اختیار وزارت ارتباطات و فناوری باید قرار بگیرد تا زیرساختها را فراهم و دیتاسنتر بزرگی را حداقل در 5 نقطه کشور به عنوان قطب داده راهاندازی کنند.
0 دیدگاه