لازم به ذکر است، گمرکات دروازههای ورود قانونی کالا به کشور هستند که در مدت اخیر چالشهای فراوانی در این حوزه وجو داشته است. از دپو میلیونها تن کالا در انبارهای گمرکات و بنادر گرفته تا ترخیص غیرقانونی برخی کالاها. یکی از جدیدترین موارد نیز دستگیری چند نفر از کارکنان یکی از گمرکات مرزی کشور به دلیل تخلف در وارد کردن گوشیهای موبایل بوده است.
موارد دیگری همچون پرونده 400 کانتیر لوازم خانگی برند آلمانی که از سال 1397 در گمرک باقی مانده است ، مسئله دیگر ورود 11 کانتینر آلات موسیقی که اخیرا پیش آمده و با ورود مقام قضائی به مسئله آن هم به دلیل تخلفات از ترخیص آن جلوگیری شده است.
یکی دیگر از نمونه چالشهای گمرک که ناشی از بلاتکلیفی ستاد گمرک ایران میباشد، صدور حکم مشاور در یک گمرک اجرایی حاشیه دار و لغو آن ظرف بیست و چهار ساعت میباشد.
از سوی دیگر حواشی جنجال برانگیز اختلافات با دفتر مقررات صادرات و واردات که سطح اختلافات به فضای عمومی کشانده شد موردی نبود که بتوان به سادگی از کنار ان عبور کرد.
در خصوص پرونده آلات موسیقی هم که تاکنون هیچ مسئولیتی از سوی گمرک پذیرفته نشده در حالی که کالا متروکه اعلام شده، بدون اعلام قبلی فرایند تشریفات ان از سرگرفته شد و جنجال اظهار بلندگو به جای الات موسیقی ممنوع الورود نیز جای خود دارد که تاکنون وزارت اقتصاد نیز در این خصوص موضعی نداشته است.
گفتنی است، مواردی که ذکر شد تنها بخشی از مسائل موجود در گمرک ایران است در نتیجه وزارت اقتصاد باید هر چه سریعتر نسبت به تعیین مدیر جدید این دستگاه اقدام کند. در حال حاضر شاید بتوان گفت که گمرک تنها نهاد اصلی زیر مجموعه وزارت اقتصاد است که تعیین تکلیف نشده است و این مسئله جای سوال دارد که چرا با گذشت حدود سه ماه این وضعیت همچنان ادامه دارد؟
شاید تعیین تکلیف وضعیت و معرفی رئیس گمرک ایران به خودی خود نتواند مشکلات را حل کند اما این دستگاه مهم کشور را از بلاتکلیفی خارج میکند. پس از این اتفاق میتوانیم از گمرک انتظار پاسخگویی و اقدامات اساسی در راستای کاهش تخلفات موجود و تسریع در روند ترخیص کالاها را داشته باشیم.
0 دیدگاه