گروسی در مدت اقامت خود در تهران با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار و گفتگو کرد.
گروسی درباره جزئیات این مذاکرات گفت: ما تعداد زیادی از مسائل را داریم که باید در سطح فنی درباره آنها بحث کنیم و درباره آنها تعامل کنیم.
گروسی همچنین گفت: روابط بین آژانس و ایران، دائمی و مستمر است.
آژانس در آخرین گزارش سه ماهه خود، انجام بررسی های منظم نظارتی در خصوص برنامه انرژی هستهای ایران را تأیید کرد.
با این حال، ایالات متحده و متحدان غربی اش مکررا اتهامات بی پایه و اساسی را درباره کیفیت همکاری های دوجانبه ایران و آژانس مطرح می کنند. تهران بارها این اتهامات را رد کرده و با استناد به حقایق فنی، بر قصد همیشگی خود برای همکاری شفاف با نهاد بینالمللی تاکید کرده است.
این گزارش تنها به یک مورد از تفاوت ناشی از جلوگیری ایران در دسترسی آژانس به یک مکان به دلیل تحقیقات حقوقی و امنیتی در مورد "اقدام تروریستی" برای هدف قرار دادن تاسیسات اشاره کرده است.
تاسیسات هستهای و دانشمندان جمهوری اسلامی تحت حملات مکرر و مرگبار تروریستی قرار گرفتهاند. رژیم صهیونیستی یا به انجام این حوادث اعتراف کرده است یا مظنون اصلی همه آنهاست.
ایران از آژانس خواسته است تا در تکمیل تحقیقات کمک کند.
گروسی در پاسخ به سئوالی درباره موضع آژانس در قبال چنین جنایاتی گفت: استفاده از خشونت کاملاً محکوم است.
مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی سپس درباره موضعش در خصوص برخورداری رژیم صهیونیستی از زرادخانه اتمی و امتناع همزمان این رژیم از عضویت در معاهده منع گسترش سلاح های هستهای (NPT) مورد سئوال قرار گرفت.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا آژانس با افزایش مداوم انتقادات علیه جمهوری اسلامی ایران، تهران را در معرض "رفتار پیش داورانه" قرار می دهد، اما از اتخاذ رویکرد مشابه در قبال رژیم صهیونیستی خودداری می کند، این موضوع را رد کرد که آژانس تاکنون موضعی سیاسی در قبال جمهوری اسلامی داشته است.
گروسی، با این حال، امتناع برخی از طرف ها در سراسر جهان از پیوستن به NPT را محکوم کرد و مشارکت در این معاهده را "بسیار مهم" ارزیابی کرده است.
همچنین از مدیرکل درباره موضوع برنامه تسلیحات هستهای آمریکا و همچنین خروج واشنگتن از توافق هستهای ایران در سال 2018 و اعمال مجدد تحریم های خود علیه جمهوری اسلامی سئوال شد.
گروسی در این باره گفت: مأموریت آژانس "منع اجباری اشاعه و نه یک خلع سلاح اجباری" است و مسئول دانستن ایالات متحده برای نقض توافق هستهای را خارج از صلاحیت آژانس دانست.
وی گفت: آژانس از نظر تصمیم سیاسی یک کشور برای ماندن یا خروج از توافق، صلاحیتی ندارد. بنابراین، در این راستا، کاری که ما به انجام آن ادامه دادیم، راستی آزمایی رعایت یا عدم رعایت جنبه های هستهای برجام بود. و این همان کاری است که ما انجام آن را ادامه می دهیم. آژانس بینالمللی انرژی اتمی نمی تواند طرف حل مشکل تحریم ها باشد. این یک مسئله سیاسی است که باید بین آمریکا و ایران حل شود و امیدوارم آنها بتوانند این کار را انجام دهند.
0 دیدگاه