در ماه های اخیر تعداد حملات سایبری به شرکت و نهادهای کلیدی آمریکا افزایش یافته و آسیب پذیری امنیت سایبری سیستم های این کشور را نشان می دهد. تنها در تیرماه سال جاری به گفته یک شرکت امنیت سایبری حدود 200 کسب و کار در آمریکا هدف حمله بزرگ باج افزاری قرار گرفت. شرکت مایکروسافت نیز یک ماه بعد از این حادثه اعلام کرد که بیش از 150 اداره دولتی، اندیشکده و سایر سازمانها در آمریکا هدف حملات سایبری قرار گرفتهاند.
حدود هفت ماه پیش نیز اختلال سایبری در شبکه سوخت آمریکا، منجر به از کار افتادن یکهفتهای حدود 10هزار پمپبنزین در آمریکا شد. همچنین در پاییز سال گذشته نیز مدیریت شبکه نرمافزار آمریکایی سولارویندز تحت کنترل هکرهای نوبلیوم قرار گرفت و هزاران کارمند دولتی که پیام بهروز کردن این نرمافزار را دریافت و اقدام به بهروزرسانی کردند، قربانی حمله سایبری شدند. در جریان این حملات سایبری که بسیار گسترده توصیف شد، وزارتخانه خزانهداری و اداره ارتباطات و اطلاعات ملی وزارت بازرگانی آمریکا و وزارت امنیت داخلی ایالات متحده هدف قرار گرفتند.
آسیب پذیری ایالات متحده در حوزه سایبر
این حملات سایبری نشان می دهد آمریکا به عنوان پیشرفته ترین کشور جهان در حوزه سایبری، به اذعان مقامات آمریکایی خود جزء آسیب پذیرترین کشورهای جهان در حوزه سایبر به حساب می آید. مساله تهدیدات سایبری در اسناد و گزارش ها دولت ایالات متحده بدان تاکید شده است؛ به طوری که در گزارش 2013 «مرکز اطلاعات ملی آمریکا» تحت عنوان «گزارش سالانه ارزیابی تهدیدات جهانی علیه آمریکا» بر تهدیدات سایبری تأکید جدی شده است. در این گزارش، برای اولین بار تهدیدات سایبری به عنوان مهمترین تهدید علیه منافع آمریکا ارزیابی شده است.
همچنین در «راهبرد سایبری وزارت دفاع در سال 2015» بر آسیب پذیری سایبری آمریکا تأکید شده است. در این گزارش که توسط «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا ارائه شده، مهمترین تهدید علیه آمریکا تهدیدات سایبری و مهمترین مشکل موضوع آسیب پذیری گسترده عنوان شده است. تأکید و اذعان دولت آمریکا به سطح بالای آسیب پذیری سایبری، خود گویای میزان و عمق آسیب پذیری سایر هم پیمانان و کشورهای غربی (اروپایی) است که در این حوزه از آمریکا عقب تر هستند.
آسیب پذیری سایبری ایالات متحده آمریکا سبب شده است وزارت دفاع دولت این کشور در سالیان اخیر به دنبال ایجاد ائتلاف بین المللی در قالب ناتو برای ایجاد بازدارندگی سایبری باشد. هدف از این کار ایجاد جبهه ای قدرتمند و مسلط در حوزه سایبری است تا هیچ بازیگری به خود اجازه هجوم سایبری به کشورهای غربی و متحدان را ندهد و یا در غیر این صورت با پیامدهای ویرانگری مواجه شود.
دلیل آسیب پذیری ایالات متحده در فضای سایبر و افزایش حملات سایبری در این کشور، را می توان هم به نوپدید بودن و متغیر بودن این حوزه به نسبت با موضوع امنیت ملی و هم به دشواری سیاستگذاری و ساماندهی آژانسها و نهادهای متعدد سایبری آمریکا دانست.
0 دیدگاه