لزوم احیای سپرده‌های بلندمدت در سیستم بانکی

تحلیلی حریم نیوز: قائم‌مقام موسسه اعتباری ملل گفت: اگر بانک مرکزی، سپرده‌های بلندمدت را احیا کند این امر منجر به استقرار پول و در نتیجه ارائه تسهیلات بلندمدت به واحد‌های تولیدی خواهد شد.
لزوم احیای سپرده‌های بلندمدت در سیستم بانکی
دیگران چه می خوانند:
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی حریم نیوز: محمدرضا مروجی با تاکید بر اینکه رویکرد بانک‌ها و موسسات اعتباری برای تبدیل حساب‌های بلندمدت به میان مدت وکوتاه‌مدت در سال‌های اخیر، باعث افزایش گردش پول شد افزود: این افزایش گردش پول تبعات مخربی به همراه داشت.  وی ادامه داد: بانک مرکزی با برخی سیاست‌ها مانند حذف پشت‌نویسی چک‌های بانکی و قابل‌انتقال نبودن آن‌ها باعث کند شدن گردش پول شد.

مروجی با تاکید بر اینکه سقف برداشت از کارت بانکی و دستگاه‌های پایانه فروش نیز از دیگر سیاست‌های بانک مرکزی بوده است، تصریح کرد: این سیاست‌ها و سیاست‌هایی مانند جابه‌جایی پول از طریق ساتنا و پایا و چک‌های بانکی و بین بانکی نیز از گردش سریع پول کاست.

وی اظهار کرد: اگر بانک مرکزی سپرده‌های بلندمدت ۲ ساله،۳ ساله و ۵ ساله را احیا کند ارائه تسهیلات بلندمدت به واحد‌ها و بنگاه‌های تولیدی نیز امکان‌پذیر می‌شود.

وی ادامه داد: نیازی نیست که برای گسترش سپرده‌های بلندمدت، نرخ سود را خیلی بالا ببریم. پیش از این نیز هم تفاوت نرخ سود سپرده‌های بلندمدت و میان مدت در حد یک تا ۲ درصد بوده است.

وی با تاکید بر اینکه برخی افراد توانایی سرمایه‌گذاری پولشان را در سایر بازار‌ها ندارند و اهل ریسک نیستند، در بانک‌ها و موسسات اعتباری باقی می‌مانند، افزود: اگر همه بانک‌ها و موسسات اعتباری نرخ سود بانکی را رعایت کنند، منابع در بانک‌ها و موسسات اعتباری باقی می‌ماند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا منابع بانک‌های ادغامی، به سایر بانک‌ها منتقل نمی‌شود، تصریح کرد: ممکن است سلایق برخی سپرده‌گذاران در بانک‌ها و موسسات اعتباری دیگر تامین شود.

قائم‌مقام موسسه اعتباری ملل افزود: در حال حاضر سپرده‌گذاران به سمت بانک‌های دیجیتالی و بانکداری الکترونیک متمایل‌اند و در بانک‌ها و موسسات اعتباری سپرده‌گذاری کنند که از لحاظ بانکداری الکترونیک، خدمات خوبی ارائه می‌دهند. مروجی با بیان اینکه در حال حاضر حرکت پول ساکن است، افزود: نقدینگی از بانک‌ها و موسسات اعتباری خارج نمی‌شود. در هر بازاری که بروند مجدد به بانک‌ها و موسسات برمی‌گردند.

وی تصریح کرد: نرخ سود بانکی در حال حاضر متعادل است و افرادی که اهل ریسک‌کردن نیستند در بانک‌ها و موسسات باقی می‌مانند. وی ادامه داد: این افراد به بازار دیگری نمی‌روند و نرخ سود بانکی در حال حاضر هم تا حدودی ارزش پولشان را حفظ می‌کند.

قائم‌مقام موسسه اعتباری ملل اظهار کرد: باتوجه به نرخ حق‌الوکاله بانک‌ها و موسسات، اگر نرخ سود بانکی افزایش یابد، قیمت تمام شده پول برای تولید نیز افزایش می‌یابد.

وی با تاکید بر اینکه معمولا نرخ سود منشایی از نرخ تورم است تا ارزش دارایی مردم کم نشود، افزود: با توجه به تورم حال حاضر، افرادی که در بانک‌ها و موسسات اعتباری سپرده‌گذاری می‌کنند در واقع نقش بسیار پررنگی در کمک به اشتغال و تولید دارند.

منبع:شمانیوز

 

لزوم احیای سپرده‌های بلندمدت در سیستم بانکی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟