اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، امروز پنجشنبه سی ام فروردین در حاشیه آیین افتتاح بلوک دوم گازی نیروگاه سیکل ترکیبی سمنان که با حضور رییس جمهور صورت گرفت، اظهار کرد: با افتتاح نیروگاه گازی سیکل ترکیبی سمنان و اتصال آن به شبکه سراسری، خط 183 مگاواتی ظرف هفت ماه و خط دوم هم در پنج ماه بعدی یعنی مجموعاً هر دو خط در دوازده ماه به تولید رسیدند و برق تولید کردند که خود یک رکورد محسوب میشود.
وی افزود: میزان سرمایهگذاری در این طرح حدود 90 میلیون یورو یا سه هزار میلیارد تومان است، البته به دلیل نوع زمین و امکانات منطقهای کمی قیمت آن پایینتر درآمد که اگر جدیدالاحداث بود و این امکانات وجود نداشت قطعاً قیمتش افزایش مییافت.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات با بیان اینکه این بهرهبرداری یک رکورد در نیروگاههای کشور محسوب میشود، ادامه داد: با افتتاح این پروژه 366 مگاوات برق به شبکه سراسری وصل شد و برای اینکه کیفیت و ظرفیت و بهرهوری این مجموعه افزایش پیدا کند تکمیل پست 400 کیلوولت در این مدت در دستورکار قرار گرفت و عملیات تکمیلی آن صورت گرفت و در حال حاضر بهرهبرداری نهایی آن در حال انجام است.
سعدمحمدی بیان کرد: نکته بعدی که باید مورد اشاره قرار گیرد این است که برای بهرهوری بیشتر در دو نیروگاه جدید گازی سیکل ترکیبی سمنان دو پروژه مهم انجام شد؛ یکی از این پروژهها مربوط به سرمایهگذاری برای هوای ورودی بود که توانستیم با استفاده از سیستمهای جدید خنککننده سلولزی راندمان تولید برق حدود 15 درصد افزایش پیدا کرد و این اتفاق خیلی بزرگی است که از نظر فنی افزایش تولید و کاهش هزینهها را به صورت جدی به دنبال دارد. پروژه دوم هم که حدود چهار درصد به ظرفیت اسمی تولید مجموعه اضافه کرد مربوط به استفاده از سیستم IGV است. به عبارت بهتر با تغییر در زاویه پرههای توربین راندمان کار افزایش پیدا کرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه در حال حاضر ما تمام ظرفیت تولیدی نیروگاه را برای صنایع تقسیم کردیم و با توجه به اینکه در آستانه تابستان هستیم و برای اینکه برق صنایع قطع نشوند، خیلی از صنایع به دنبال خرید برق این نیروگاه هستند. مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات بیان کرد: تکمیل این طرح از اهمیت بسیاری برخوردار است و در جریان سفر آقای رئیس جمهور به سمنان قراردادی با هدف تکمیل توسعه این دو نیروگاه سیکل گازی با شرکت مپنا منعقد شد.
این دو نیروگاه جدید دو خط 180 مگاواتی جدید بوده که به صورت بخار این قرارداد منعقد شده و میزان سرمایهگذاری آن 310 میلیون یورو است و امیدواریم ظرف دو سال آینده 360 مگاوات برق جدید به مجموعه برقی کشور اضافه شود و ظرفیت تولیدی این نیروگاه با راهاندازی بلوک سوم مجموعاً به حدود 1100 مگاوات برق خواهد رسید.
سعدمحمدی با بیان اینکه طرح جدید راندمان سیکل توربینهای E ما را به 54 درصد ارتقا میدهد، گفت: وقتی نیروگاه بخار احداث شود آن دو نیروگاه گازی ما را هم ارتقاء راندمان خواهد داد و این میتواند در کاهش قیمت تمامشده و افزایش درآمد مجموعه تأثیر بسزایی داشته باشد. وی اظهار کرد: با توجه به اینکه ایران کنوانسیون سال 2015 را با هدف کاهش CO2 امضا کرده و صنایع ما باید در بخش انرژی سبز سرمایهگذاری کنند، این طرح در این مسیر میتواند مؤثر باشد. سرمایهگذاری که ما در این پروژه انجام دادهایم نگاه بینالمللی هم در آن لحاظ شده است.
منبع: شمانیوز
0 دیدگاه