در این بین، بعضی افراد نه تنها از دیدن این همه رنگ های زرد و نارنجی در پادشاه فصلها حالشان جا نمیآید بلکه پاییز برایشان همراه است با ملال و دلشوره، با بیحوصلگی و افسردگی. همان طور که میدانید اختلال خلقی افسردگی در جهان بسیار شایع است و سال به سال بر آمار آن افزوده میشود، طوری که بر اساس پیش بینی جدید سازمان بهداشت جهانی در سالهای آینده مراکز بهداشتی در سراسر جهان بخش مهمی از منابع خود را صرف مدیریت و درمان این اختلال و انواع آن مانند افسردگی فصلی خواهند کرد.
چرا برخی افراد در پاییز افسرده میشوند؟
در میان الگوهای اختلال افسردگی، الگویی وجود دارد که در آن افراد در بیشتر اوقات سال از شرایط خلقی نرمالی برخوردارند اما با شروع فصل پاییز یا زمستان(و در تعداد معدودی افراد در بهار و تابستان)، خلق آنها افسرده میشود. واقعیت این است که طیف گستردهای از افسردگی(از ملال و دلتنگی ساده پاییزی گرفته تا یک اختلال افسردگی اساسی) در پاییز و زمستان گریبان خیلیها را میگیرد و نمیتوان گفت هر فردی که در این فصل احساس دلگیری و ملال دارد، لزوما دچار اختلال افسردگی فصلی شده است. هرچند برای این الگو دلایل مختلفی پیشنهاد شده اما نمیتوان قاطعانه گفت که کدام عامل ایجاد کننده این اختلال است. کاهش نور در پاییز و زمستان، کوتاه شدن روزها و طولانی شدن شبها، ابری بودن هوا، تغییر در کیفیت انتقال دهندههای عصبی مغز و هورمونها که وظیفه تنظیم خلق و خو و احساسات را بر عهده دارند و تغییر در ساعت بیولوژیکی بدن، داشتن سابقه خانوادگی افسردگی و آمادگی زیستی از عواملی هستند که پژوهشها نقش آن را در ایجاد افسردگی در پاییز و زمستان تایید کرده اند.
علایم افسردگی در پاییز چیست؟
احساس ملال، غم، اندوه و پوچی جزء جدایی ناپذیر افسردگی است. سایر علایم شامل بیحوصلگی و بیانگیزگی برای انجام کارها و فعالیتها، احساس خستگی و کمبود انرژی، احساس خواب آلودگی، کاهش قدرت تمرکز و حافظه، تحریک پذیری، بیقراری و عصبانیت زیاد، میل به انزوا و تنها بودن و تغییرات در اشتها و وزن که معمولا با میل شدید به کربوهیدراتها و شیرینیها همراه است.
0 دیدگاه