آیا لیزر نسبت به روشهای دیگر برای رفع موهای زائد موثرتر است؟ اگر به کلینیکهای لیزر مراجعه کرده باشید متوجه میشوید که در بین خانمها این روش پرطرفدار است. لیزر کاربردهای مختلفی دارد. یکی از کاربردهای آن رفع موهای زائد میباشد. هنگامی که پرتوهای نور به پوست میتابد، ملانین آن را جذب و به سلولی که وظیفهی تولید کردن مو در ریشه را دارد میرساند و آنرا تخریب میکند. بهترین حالت در رفع موهای زائد موقعی است که مو در مرحلهی رشد قرار داشته باشد که به این مرحله آناژن میگویند.
چه کسانی برای انجام لیزر مناسب هستند؟
هر فردی باید پیش از مراجعه به لیزر، آزمایش هورمون دهد تا متوجه شود که مشکلات هورمونی دارد یا خیر! اگر مشکلات هورمونی دارد بایستی با مراجعه به پزشک در جهت رفع آن تلاش کند و پس از بهبودی، لیزر را شروع کند. نکتهی حائز اهمیت این است که کسانی که مشکلات هورمونی دارند اگر بخواهند لیزر کنند باید همزمان دارو نیز مصرف کنند، زیرا اگر دارو مصرف نکنند هیچ تاثیر و نتیجهایی نخواهد گرفت. کسانی که مشکلات هورمونی ندارند، اگر پوستشان روشنتر و رنگ موهایشان تیرهتر باشد کاندید مناسب برای انجام لیزر میباشند و لیزر به خوبی به آنها پاسخ میدهد.
چه کسانی برای انجام لیزر مناسب نیستند؟
پوست تیره و موی روشن: افرادی که پوست آنها تیره و رنگ موهایشان روشن است و همچنین افرادی که بدن خود را سولاریوم کردهاند کاندید مناسبی برای انجام لیزر نمیباشند.
داروهای خاص: افرادی که داروهای خاص از جمله برخی داروهای دیابت، مسکنها، داروهای ضدبارداری، ایزوترتینوئین، داروهای ضد التهاب غیر کورتونی، پیروکسیکام، کینین و کنیدین، برخی تتراساکلینها، سولفونیل اورهها مصرف میکنند نباید لیزر انجام دهند.
خانمهای باردار: به دلیل تماس اشعه با زنان باردار بهتر است که لیزر انجام ندهند و آن را به بعد از زایمان که کاملا بیضرر است موکول کنند.
بیماریهای خاص: کسانی که سابقه بیماری لوپوس دارند کاندید لیزر نمیباشند.
لیزر در محل تاتو: افرادی که در محل لیزر تاتو، کک مک و یا جوشهای چرکی با سابقه عفونت فعال و همینطور سابقه گوشت اضافه در محل عمل را دارند برای انجام لیرز مناسب نیستند. در این صورت بهتر است پزشک خود را در جریان قرار دهید.
ناحیه لیزر موهای زائد در خانم ها
ناحیه لیزر موهای زائد در آقایان
به چند جلسه لیزر برای رفع موهای زائد نیاز دارید؟
معمولا به 4 جلسه لیزر به فاصلهی 4 الی 6 هفته نیاز دارید. این فاصله به این منظور است که موهای جدید شروع به رشد میکنند و موهایی که مرده هستند از بین میروند. در انجام لیزر موهای زائد باید شکیبا باشید تا نتیجهی مطلوب حاصل شود.
مراقبتهای قبل از انجام لیزر
1. یک ماه قبل از انجام لیزر، نباید موهای خود را با روشهایی مثل موم، اپیلاسیون، موچین، مومک و... بردارید چرا که با استفاده از این روشها ریشهی مو کنده میشود. در صورت نیاز به اصلاح، از تیغ برای ناحیهی مورد نظر استفاده کنید.
2. یک روز قبل از انجام لیزر، ناحیهی مورد نظر را شیو کنید.
3. در طول انجام لیرز از سولاریوم استفاده نکنید.
4. قبل از انجام لیزر به منظور جلوگیری از آلودگی حمام کنید.
مراقبتهای لازم در روز انجام لیزر
1. روز انجام لیزر پوست خود را از هرگونه مواد آرایشی و خوشبو کنندهها پاکسازی کنید.
2. از لباسهایی که در آن احساس راحتی میکنید استفاده نمائید زیرا پس از اتمام کار، باید ناحیهی مورد نظر را با کرم بپوشانید. تنگ بودن لباس، احساس ناخوشایندگی را برایتان به همراه خواهد داشت.
3. نیم ساعت قبل از انجام لیزر در محل حاضر شوید تا بتوانید از کرم بی حس کننده به منظور جلوگیری از درد یا سوزش استفاده کنید.
مراقبتهای بعد از انجام لیزر
1. برای تسکین درد پس از انجام لیزر باید از کیسهی یخ روی ناحیهی لیزر شده استفاده کنید.
2. به منظور جلوگیری از قرمزی و تورم از ژل آلوئهورا استفاده کنید.
3. بهتر است در معرض نور خورشید قرار نگیرید. به هر حال اگر مجبور به ایستادن جلوی آفتاب شدید از ضدآفتاب برای جلوگیری از آفتاب سوختگی استفاده کنید.
4. تا 48 ساعت از دوش آب گرم و سونا استفاده نکنید.
5. تا 48 ساعت از مواد آرایشی بر روی پوست خود استفاده نکنید، زیرا منافذ پوست بسته و تحریک میشود.
6. بعد از انجام لیزر، موهایی که به جا ماندهاند را دستکاری نکنید چرا که ریشهی آنها کنده میشود. در صورت لزوم از تیغ برای رفع موهای زائد استفاده کنید.
7. از مرطوب کنندهی پوست پس از انجام لیزر استفاده کنید.
0 دیدگاه